OmVad är TEXTOM?

Med inspiration från skolslöjden, via hemslöjden och makersrörelsen vill vi erbjuda dig en helg med kollegialt lärande där tanken och handens görande hamnar i fokus. Vi har tekniken och den digitala tidsåldern i ryggen och hjälper dig dokumentera och visa hur du själv använder digitala medier i undervisningen. Varje verkstad erbjuder dig en chans att lära dig nytt, repetera gammalt och samtidigt ge dig material du kan ta med dig hem och direkt implementera i undervisningen. Samtidigt bjuder vi på udda upptåg så som diskotovning, öppenhjärtliga diskussioner och nya idéer.

Namnet kommer från förkortningarna för Textil- och Trä Och Metall slöjd.
Idéen kläcktes av Inger Degerfält om en hands on fortbildning för slöjdlärare, en plats med högt i tak där vi får göra det vi är bäst på – Att kombinera hjärnan med handens görande.

Under en lite för lång och sen biltur tillsammans med Greger Trobäck kom idéen upp och det visade sig att Greger kände till den perfekta platsen. Ett pensionat med skog och fantastiska utemiljöer vid Skäralid och Söderåsens nationalpark.  Platsen, idéen och innehållet fanns men hur arrangerar man en fortbildning? Det var nu Inger och Greger tog kontakt med Christian Svensson, utbildad hemslöjdskonsulent, och van arrangör av olika event, och så var det igång. Vi började tillsammans planera och strukturera upp Textom och hoppas du också vill följa med!

Platsen

Vid Söderåsens sluttningar i nordvästra Skåne  finns Pensionat söderåsen och här kommer Textom äga rum. I det natursköna området bygger vi upp olika verkstäder där du får plats att arbeta både ute och inne.

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara