OmVad är TEXTOM?

Namnet kommer från förkortningarna för Textil- och Trä Och Metall slöjd.
Idéen kläcktes av Inger Degerfält om en “hands on” fortbildning för slöjdlärare, en plats med högt i tak där vi får göra det vi är bäst på – Att kombinera hjärnan med handens görande.

Med inspiration från skolslöjden, via hemslöjden och makersrörelsen ville vi erbjuda möjligheten till kollegialt lärande där tanken och handens görande hamnar i fokus. Vi har tekniken och den digitala tidsåldern i ryggen och hjälper dig dokumentera och visa hur du själv använder digitala medier i undervisningen. 2017 arrangerade vi det första Textom och 2018 ligger vi i träda, i år arrangerar i stället Slöjd.nu kurser.

Hur kom då Textom till? Under en lite för lång och sen biltur tillsammans med Greger Trobäck kom idéen upp och det visade sig att Greger kände till den perfekta platsen. Ett pensionat med skog och fantastiska utemiljöer vid Skäralid och Söderåsens nationalpark.  Platsen, idéen och innehållet fanns men hur arrangerar man en fortbildning? Det var nu Inger och Greger tog kontakt med Christian Svensson, utbildad hemslöjdskonsulent, och van arrangör av olika event, och så var det igång. Vi började tillsammans planera och strukturera upp Textom och hoppas du också vill följa med!

Platsen

Vid Söderåsens sluttningar i nordvästra Skåne  finns Pensionat söderåsen och här ägde det första Textom rum. I det natursköna området byggde vi upp olika verkstäder där ca 130 deltagare fick plats att slöjda och samtala under en helg i september.

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara